Wednesday 12. September 2018

Asmundsen & Co: Av og med Vidar Johansen

« Forrige konsert: Ellen Andrea Wang Trio

Høsten 2016 spilte Tine Asmundsen med band en konsert hos Jazz Evidence der de presenterte legenden Einar Iversens komposisjoner. Det var en flott konsert, og Kongsberg Jazzfestival satte prosjektet opp på sitt program sommeren etter. Nå har Tine Asmundsen funnet en annen musiker som fortjener større oppmerksomhet som komponist, hennes samarbeidspartner gjennom mange år, Vidar Johansen. Hun har mange med seg når hun hevder at Vidar Johansen er en av de fineste komponistene i norsk jazzhistorie. Nå har han gjort et utvalg av låter han har skrevet i løpet av sin 50-årige musikerkarriere og arrangert dem for Tines band – der han sjøl er et helt sentralt medlem. Vidar Johansen er jo anerkjent som en strålende solist på saksofon og fløyte, men han fortjener i aller høyeste grad anerkjennelse som komponist også. Komposisjonene hans er som en skjult skatt som nå bringes fram i lyset. Prosjektet blir en oppsummering av en lang karriere, men også en revitalisering av komposisjonene med nye arrangementer skrevet spesielt for musikerne i Asmundsen & Co.

Vidar Johansen har i sin lange karriere vært med i veldig mange band og spilt på en haug av plater, ofte med noen av landets fineste jazzmusikere.

Asmundsen & Co består heldigvis av de samme musikerne nå som sist de spilte på Kongsberg, og det skulle borge for en strålende konsert der vi får høre musikk med stor publikumsappell. Også de som påstår at de «ikke liker jazz», kan trygt gå på denne konserten!

ARRANGEMENT INFO

Pris: 200/250
Dato: Wednesday 12. September 2018
Klokka: Dørene åpner kl. 19:00 – konsertstart kl. 20:00
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Tine Asmundsen (bass), Vidar Johansen (komposisjoner, arrangement, sax, fløyte), Magnus Aannestad Oseth (trompet), Rune Klakegg (piano), Terje Engen (trommer).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid