Thursday 13. October 2022

Avlyst – Energimølla 20 år: Trondheim Jazz Orchestra med GURLS.

« Forrige konsert: Live Maria Roggen & Helge Lien
Neste konsert: Hedvig Mollestad Trio »

Da dette arrangementet blir i konflikt med kommunens 1 års markering av drapene i Hyttegata blir dette avlyst.

Vi håper å få satt det opp igjen om ikke altfor lenge.

Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst – Avlyst

Energimølla på Kongsberg er utvilsomtt et av de fineste spillestedene for jazzmusikk i landet. Nå har vi hatt det i 20 år, og i oktober 2022 er flere dager satt av til feiring og markering av jubileet. Kongsberg Jazzfestival og Jazz Evidence har gått sammen om et gedigent løft og fått på plass noe av det mest attraktive norsk musikkliv har å by på for tida: GURLS med Trondheim Jazz Orchestra!

Trioen GURLS inntok den norske musikkscenen i 2013, og har siden vært et slags musikalsk friminutt for saksofonist Hanna Paulsberg og bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. Rohey Taalah var vokalist i den første utgaven av trioen; nå er det Marianna Sangita (fra Broen) som er sentral vokalist. Gurls fikk nesten umiddelbart et formidabelt gjennombrudd. Friske og frekke tekster – ofte både ironiske og sarkastiske – framført lett, leikent og muntert i supermusikalske rammer. Med debutplata «Run boy, run» vant de Spellemannsprisen for beste jazzplate i 2018. GURLS inngår i alle konsertarrangørers ønskekonsert, og trioen har spilt på de fleste store, norske jazzfestivalene. Og de har ikke blitt mindre etterspurt etter at de begynte å samarbeide med Trondheim Jazz Orchestra – også en helt sentral og etterspurt institusjon i norsk jazzliv. Bandet er svært fleksibelt, både når det gjelder antall musikere og hvilke musikere som er med. Alt innrettes etter hva slags prosjekt de skal framføre. Orkestret har feira en rekke triumfer, både i Norge og utenlands. Det har spilt med så sentrale musikere som Chick Corea, Pat Metheny og Joshua Redman. Det er nominert til Spellemannsprisen flere ganger, og de fikk den for samarbeidet med Marius Neset i 2014. Nå skal Energimølla feires, og da er bare det beste godt nok!

ARRANGEMENT INFO

Pris: 300 / 350
Dato: Thursday 13. October 2022
Klokka: Dørene åpner kl. 1900 – konsertstart kl. 2000
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Hanna Paulsberg (sax, vokal, komponist)
Ellen Andrea Wang (bass, vokal)
Marianna Sangita (vokal)
Eirik Hegdal (sax)
Sissel Vera Pettersen (sax, vokal)
Trine Knutsen (fløyter)
Erik Johannesen (trombone)
Heida Karine Johannesdottir (tuba)
Håvard Aufles (keys)
Amund Storløkken Åse (vibrafon)
Håkon Mjåset Johansen (trommer)
Ola Øverby (trommer)
David Solheim (lyd)

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid
24. april 2024

Jazzklubb: Kongsbergkveld med Kongsberg Storband og Magnus Berdal Holm kvintett

250/3002000Mer info
27. april 2024

Jazzkafé: JazzPanikK

Gratis1300Mer info