Thursday 22. February 2018

Frode Gjerstad Trio med Steve Swell

Frode Gjerstad fyller 70 år i 2018, og trioen hans har holdt på i 20 år. Dette markeres med en omfattende jubileumsturné. Frode Gjerstad er frijazzens gudfar i Norge. Med sin søkende og uredde holdning til frijazz og fri improvisasjon har han banet vei for flere generasjoner av musikere. Men hans renommé skyldes ikke bare hans pionervirksomhet, det henger selvfølgelig først og fremst sammen med at han er en så dyktig musiker; alltid på hugget, alltid på jakt etter nye musikere å spille med. Og hans spill har appell til lyttere langt utover de som liker den frie jazzen.

De fleste lyttere lar seg rive med av hans uttrykksfulle spill, som både kan være heftig intenst og lekkert lyrisk. Frode Gjerstad har spilt med et imponerende utvalg av elitemusikere, som Peter Brötzmann, Evan Parker, John Stevens, Johnny Dyani og mange flere. Han har mottatt en rekke priser, bl.a. Buddyprisen – den høyeste utmerkelse i det norske jazzmiljøet. Med sin norske trio har han ofte invitert gjester.

Samarbeidet med trombonisten Steve Swell starta i 2014. Han har vært en sentral musiker i jazzmiljøet i New York helt siden 1975. Han har en svært variert musikalsk erfaring, fra storbandmusikk med Buddy Rich til atskillig friere toner med Cecil Taylor, Ken Vandermark og Anthony Braxton. Han har ikke spilt mye i Norge, men det er en gedigen opplevelse å høre han. Han er selvfølgelig obligatorisk pensum for alle trombonister – ja, for alle andre også!

Helt fortjent har Jon Rune Strøm vakt oppsikt med sitt basspill, ikke bare i Frode Gjerstad Trio, men også i band som Friends & Neighbors, SAKA, Paal Nilssen-Loves Large Unit, Mats Gustafsson Nu Ensemble og mange flere. Også som solobassist har han utmerka seg. Han har nå satt sammen sin egen kvintett. Den spiller på Kongsberg jazzfestival til sommeren.

-Trommeslageren Paal Nilssen-Love har spilt med Frode Gjerstad siden han var 15 år, altså fra slutten av 1980-tallet. Ikke så rart da at det er en helt spesiell kjemi mellom han og Frode Gjerstad. Paal er en av klodens travleste trommeslagere og knapt noen kan få så mye energi og intensitet ut av et trommesett. Han er kjent fra en rekke band. Han har samarbeida med omtrent ‘alle’ i den samtidige jazzen, men har hatt spesielt langvarige og nære samarbeid med Ingebrigt Håker Flaten (bass), Mats Gustafsson (sax), Peter Brötzmann (sax), og Ken Vandermark – for å nevne noen. I de seinere åra har han hatt stor suksess med sitt eget band ‘Large Unit’. Frode Gjerstad Trio har turnert verden rundt og er et svært etterspurt band. Det er sannelig på tide at vi får høre dem på Energimølla også! Med Steve Swell som bonus!

ARRANGEMENT INFO

Pris: 200/250
Dato: Thursday 22. February 2018
Klokka: Dørene åpner kl. 19:00 – konsertstart kl. 20;00
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Frode Gjerstad (sax, klarinett), Steve Swell (trombone), Jon Rune Strøm (bass), Paal Nilssen-Love (trommer).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid