Hanna Paulsberg Concept med gjester: Magnus Broo, Elin Rosseland, Håvard Aufles

Wednesday 11. November 2020

Hanna Paulsberg Concept med gjester: Magnus Broo, Elin Rosseland, Håvard Aufles

Kvartetten Hanna Paulsberg Concept har etablert seg overbevisende i alle jazzlytteres bevissthet som utsøkt viderefører av den gedigne, amerikanske jazztradisjonen der vi aner at Wayne Shorter, Stan Getz og Joe Henderson gløtter fram bak gardina. Hanna Paulsberg Concept kom med sin første plate, «Waltz for Lilli», i 2012. Den ble møtt med stormende applaus fra både kritikere og den allmenne jazzallmuen. Samme positive mottakelse fikk neste plate, «Song for Josia» (2014). Vinteren 2017 kom «Eastern Smiles», og den bekrefter at bandet stadfester og forsterker sin posisjon. Hanna Paulsberg, saksofonist i særklasse og bandets leder og komponist, framstår nå som en sikker, myndig og moden musiker. Hun swinger uanstrengt og temperamentsfullt i de raske låtene, og balladene spiller hun så ettertenksomt og med en så avslappa myndighet at forestillinger om Dexter Gordon og Stan Getz dukker opp langt bak der et sted. Legg så til at pianist Oscar Grönberg, bassist Trygve Fiske og trommis Hans Hulbækmo plasserer seg i samme utsøkte divisjon og gjør alt riktig – og litt til. Da neste plate «Daughter of the Sun» kom i 2018, hadde kvartetten blitt til kvintett. De hadde fått med seg ingen ringere enn trompeteren Magnus Broo. Han har en sentral plass i mange fine band. Særlig har han gjort seg bemerka i ‘Atomic’, og han har mye av æren for at dette bandet nå befinner seg i det internasjonale toppsjiktet. Magnus Broo forbinder vi ofte med et temperamentsfullt, intenst spill, og slik markerer han seg i Hanna Paulsberg Concept også. Men han har mange fasetter i sitt spill, og også han kan liste fram sviende vakre ballader.

Hanna Paulsberg Concept har nå eksistert i ti år, og til jubileumsturnéen har de likeså godt tatt med seg interessante gjester. Ikke bare får vi igjen høre Magnus Broo, men også vokalisten Elin Rosseland og tangentspilleren Håvard Aufles. Elin Rosseland er en institusjon i norsk jazz. Hun har fått Radka Toneffs Minnepris, og hun har vært den drivende kraft bak vokalensemblet Oslo 14. Hennes vakre vokalkunst er altfor sjelden å høre på konserter; her kommer en gylden anledning! Med Håvard Aufles har norsk jazz fått enda en musiker som kommer fra jazzmiljøet i Kongsberg. Vi har fulgt ham fra spilling på Jazzkaféen som ‘ung og lovende’ til han nå er vel etablert – fremdeles ung, men atskillig mer enn lovende.

Det er alltid en utsøkt glede å være på konsert med Hanna Paulsberg Concept. Med disse dyktige gjestene kommer denne konserten til å bli ekstra utsøkt!

ARRANGEMENT INFO

Pris: 200/250
Dato: Wednesday 11. November 2020
Klokka: Dørene åpner kl. 19:00 – konsertstart kl. 20:00
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Hanna Paulsberg (sax)
Oscar Grönberg (piano)
Trygve Fiske (bass)
Hans Hulbækmo (trommer)
Magnus Broo (trompet)
Elin Rosseland (vokal)
Håvard Aufles (synth).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med