Tuesday 25. October 2016

Ingebrigt Håker Flaten med ‘The Young Mothers’.

Neste konsert: Jazzkafé: A / H / M »

Bassisten Ingebrigt Håker Flaten har vært en helt sentral musiker i norsk og internasjonal jazz i mange år. I en rekke band, fra det legendariske Element på 1990-tallet til dagens Atomic og The Thing,har han satt sitt markante stempel på det musikalske uttrykket. Han er en uredd musiker som stadig søker nye utfordringer. Et særdeles vellykka resultat av hans kreativitet er sekstetten The Young Mothers. Nå kommer han til Energimølla med dette bandet.

I 2009 slo oppdølingen Ingebrigt Håker Flaten seg ned i Austin, Texas. Der begynte han raskt å romstere i byens musikalske avant-garde – og undergrunnsmiljø. Den mangslungne frodigheten han fant der, inspirerte han til å sette sammen bandet ‘The Young Mothers’. Her møtes musikere med forskjellig musikalsk ballast, og et viktig poeng er at hver enkelt musiker skal bidra med det som er eget og personlig og ikke nødvendigvis tilpasse seg. Musikken blir ikke bare sjangeroverskridende, men i høy grad sjangerinkluderende. En konsert med ‘The Young Mothers’ blir et frydefullt møte med groovy rockerytmer, fresende jazzkor, inntrengende hip hop, gjenskinn av black metal og enda litt til, alt framført med usannsynlig entusiasme, intensitet og energi.

Det er mange som hevder at på årets jazzfestival på Kongsberg var konserten med ‘The Young Mothers’ festivalens desiderte høydepunkt.

Konserten er et samarbeid med Energimølla.

ARRANGEMENT INFO

Pris: 200/250
Dato: Tuesday 25. October 2016
Klokka: Dørene åpner kl. 19:00 – konsertstart kl. 20:00
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Ingebrigt Håker Flaten (bass), Jason Jackson (sax), Jawwaad Taylor (vokal, trompet), Jonathan F. Horne (gitar), Stefan Gonzales (vibrafon, trommer, vokal), Francisco Rosaly (trommer).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid