Wednesday 22. March 2023

Jazzklubb: Trøen / Arnesen Kvartett.

Billetter

Saksofonisten Elisabeth Lid Trøen har i de seinere åra markert seg stadig tydeligere i det norske jazzlandskapet. Hun kommer fra Voss, og i 2020 vant hun Vossajazzprisen. Hun har solid utdannelse fra den berømte jazzutdanninga i Trondheim. Hun har nå base i Bergen, og hun har etter hvert spilt med en rekke av jazzens storheter, som Joshua Redman, Chris Potter, Marius Neset, Tord Gustavsen og Andy Shepard – og hun spiller i Bergen Big Band. I Bergen Big Band spiller også pianisten Dag Arnesen, og samarbeidet derfra har de videreført i Trøen / Arnesen Quartet. Dag Arnesen er en av de virkelige veteraner i norsk jazz som har spilt med «alle». Størst oppmerksomhet har han nok fått for sine plater «Norwegian Song» I – V. Her får vi den fascinerende syntesen av swingende jazzmusikk, Grieg og norske folketoner. Mange har sammenlikna Norwegian Song med Jan Johanssons Jazz på svenska.
Bassisten Ole Marius Sandberg og den noe yngre Sigurd Steinkopf er begge viktige stemmer, ikke bare i det bergenske jazzmiljøet, men også i det nasjonale.
Kvartetten kom med CD-en Tread Lightly i 2021. Den ble svært godt mottatt. I sin anmeldelse i Jazznytt skriver Torkjell Hovland: «Frå første takter er det mykje som kan minne om Belonging- kvartetten, ikkje berre riffet på «Flirt», men den same sansen for oppløftande melodiar som Jarrett og Garbarek har, gjennomsyrer også Tread Lightly.» Vossajazz bestilte verket «New Paintings of Jazz» til festivalen i 2022. Slik presenterte Vossajazz verket: «Resultatet vert eit leikent og melodiøst uttrykk som spenner frå Keith Jarrett til Edvard Grieg, frå norsk samtidsjazz til John Coltrane og Joe Henderson. Desse fire musikarane tek med seg erfaringar frå ulike sjangrar og uttrykk som smeltar saman og vert tradisjonsbærande og nyskapande på same tid». «New Paintings of Jazz» ble også spilt på Oslo Jazzfestival i 2022, og det ble svært godt mottatt både der og på urframføringa på Voss. På kveldens konsert på Energimølla vil vi få høre mye fra dette verket, men muligens noen låter fra CD-en også.

ARRANGEMENT INFO

Pris: 200/250
Dato: Wednesday 22. March 2023
Klokka: Dørene åpner kl. 1900 – konsertstart kl. 2000
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Elisabeth Lid Trøen (sax, fløyte)
Dag Arnesen (piano)
Ole Marius Sandberg (bass)
Sigurd Steinkopf (trommer).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid