Matiné: Prisvinnerkonsert: Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis & Reidun Ottersen

Saturday 19. February 2022

Matiné: Prisvinnerkonsert: Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis & Reidun Ottersen

« Forrige konsert: Ungjam

Billetter

Det har vært vanlig at den som har fått Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringspris, spiller på Kongsbergkvelden til Jazz Evidence i mai året etter. Men sist sommer ble det delt ut to priser – både for 2020 og for 2021, og siden Kongsberg Storband er fast på Kongsbergkvelden, vil det ikke bli plass til begge prisvinnerne. Derfor vil Jazz Evidence arrangere en egen konsert med begge prisvinnerne.

Trompeteren Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis fikk prisen for 2020. Hans interesse for jazz kom mot slutten av videregående, og særlig begynte han å interessere seg for jazztrompetere som Miles Davis og Chet Baker. Etter videregående ble det et år på Sund Folkehøgskole i Inderøy i Trøndelag, en skole som er kjent for å ha hatt en rekke av landets beste jazzmusikere som elever. I dette inspirerende miljøet ble han også stadig mer interessert i eksperimentell musikk. – Andreas har nå fullført studier ved Griegakademiet i Bergen. Der hadde han trommeslageren Terje Isungset som lærer. Isungset sier dette om prisvinneren: «Han har alltid søkt litt alternative uttrykk, og siste året har han hatt ei fantastisk utvikling. Det er nyskapande og kvalitativt bra på samme tid». Andreas nevner musikere som Magnus Broo, Peter Evans, Mats Gustafsson, Pharoah Sanders og David S. Ware blant de som inspirerer ham mest i dag, og da er det logisk at han blir mer og mer interessert i å spille frijazz og improvisert musikk. Han kan høres på plate med bandet Toivo Quintet. Den anbefales! Andreas kommer til Kongsberg med bandet Imprints. Her møtes musikere med bakgrunn fra både jazz, klassisk, pop og indierock. Disse impulsene smelter sammen til et høyst velsmakende brygg.

Reidun Ottersen gikk musikklinja på Kongsberg videregående med eufonium som hovedinstrument. Her hadde hun også sang, og det er nok som vokalist mange her på Kongsberg har møtt henne. Etter videregående bar det til den velrennomerte Toneheim Folkehøgskole. Så ble det studier ved Universitetet i Agder i Kristiansand, og der er hun fortsatt. Hun er allsidig. I tillegg til at hun har studert både klassisk og rytmisk sang, kaster hun seg nå over studiet i rytmisk trombone. Og hun instruerer og skriver også masse egen musikk. Her på Kongsberg har vi hørt henne ofte, både som trombonist og vokalist med Kongsberg Storband og som vokalist i mange andre band, både egne og andres. Jazz Evidence har hatt henne på programmet mange ganger, i forskjellige sammenhenger. Det er ikke mer enn en måned siden vi hørte henne på julekonsert med bandet til Oreste Kindilide.

ARRANGEMENT INFO

Pris: kr250.- (kr200,- medlemmer)
Dato: Saturday 19. February 2022
Klokka: Dørene åpner kl. 1300 – konsertstart kl. 1300
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis (trompet)
Gard Hvammen (piano)
Sverre Sæbø (bass)
Sigurd Steinkopf (trommer)

Reidun Ottersen (vokal, trombone, eufonium)
Magnus Berdal Holm (tangenter)
Sigurd Heide Aadland (bass)
Sigurd Drogset Hemmingsen (trommer).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid