Wednesday 21. November 2018

Morten Halle: Into the wild hills

« Forrige konsert: Stian Westerhus med verket V
Neste konsert: Ungjam! »

Dette bandet har eksistert et par års tid, men er vel ikke særlig kjent utafor øvingsromma på Norges Musikkhøgskole. Men nå har bandets leder, Morten Halle, bestemt seg for å utvide aktiviteten og presentere bandet på noen klubbkonserter. Og det er sannelig en klok avgjørelse! For her har vi å gjøre med et glimrende band med noen av de beste jazzmusikerne vi kan finne på våre breddegrader.

 

Den virkelige veteranen i bandet er saksofonisten Morten Halle. Mange av oss husker med glede gjennombruddsbandet hans, Cutting Edge, fra 1980-tallet. Han har vært med i flere av de viktigste norske jazzgruppene, som Oslo 13, Geir Lysne Listening Ensemble, Halle / Eberson kvartett og mange, menge flere. I de seinere åra har han særlig konsentrert seg om trioen med Anders Jormin og Svante Henryson. Han har vært en etterspurt musiker, det ser vi ved å kaste et blikk på den usannsynlig omfattende lista over plater han har vært med på. Trompeter i bandet er Gunnar Halle. Han var i en årrekke sentral i jazzmiljøet i København, bl. a. spilte han fast i Perre Dørges New Jungle Orchestra. I 2004 vant han en dansk Grammy-pris sammen med bandet Tys Tys – som for øvrig gjorde en flott konsert på Kongsberg Jazzfestival året etter. For noen måneder siden kom han med plata Istanbul Sky. Jazzskribenten Tor Hammerø skriver i sin anmeldelse at «Vi har mer enn ant det lenge, men her kommer det endelige beviset: Halle Har inntatt tetsjiktet blant norske trompetere».

Pianisten Helge Lien er en velkjent og populær musiker både i Norge og internasjonalt. Her på Kongsberg har vi hørt ham mange ganger i mange forskjellige konstellasjoner. Alltid like inspirerende! Sist sommer spilte han en strålende konsert med sin trio på Kongsberg Jazzfestival. Det ble for mange et virkelig festivalhøydepunkt. De to siste i bandet, bassist Christian Meaas Svendsen og trommeslager Andreas Wildhagen er begge musikere vi har hørt ofte på Energimøllas intime scene. Så seint som ved årets jazzfestival var de sterkt medvirkende til at den konserten de spilte sammen, med Jon Rune Strøm Quintet, ble lagt spesielt merke til av utenlandske kritikere. Det er jo også verdt å merke seg at begge spiller i et band som markerer seg sterkt internasjonalt, Paal Nilssen-Loves Large Unit.

Into the wild hills spiller komposisjoner av Morten Halle. De er ofte sterkt melodiske og kan være både lyriske og vakre, så vel som temperamentsfullt ekspressive. Musikken er enkel og tilgjengelig, melodisk og rytmisk. Lydbildet er helakustisk og både åpent og dynamisk.   Musikerne gis gode rom for improviserte soloer; og i et band med så mange kreative musikere, blir det mye å glede seg over!

Bandet kom med plata «Jazz Album 2018» for noen måneder siden. Den bekrefter alt det positive som står i linjene over!

 

ARRANGEMENT INFO

Pris: 200/250
Dato: Wednesday 21. November 2018
Klokka: Dørene åpner kl. 19:00 – konsertstart kl. 20:00
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Morten Halle (komposisjoner, sax, fløyte), Gunnar Halle (trompet), Helge Lien (piano), Christian Meaas Svendsen (bass), Andreas Wildhagen (trommer).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med