Bli med som frivillig

På Kongsberg Jazzfestival kalles de frivillige for funksjonærer, og går i tillegg under kallenavnet «festivalens gull». Det er ikke uten grunn! Hvert år gir flere hundre funksjonærer erfaring, tid og hjertet sitt til festivalen. Uten disse menneskene hadde ikke Kongsberg Jazzfestival vært det det er i dag. Vi håper du vil bli en av dem!

«Den lille gule» – funksjonærenes håndbok med nødvendig info, kan lastes ned her.

HMS:

Lenke til skade- og avviksskjema

Lenke til vernerundeskjema

SOM FUNKSJONÆR FÅR DU:

 • Erfaring med festivalproduksjon og mange nye venner
 • Funksjonærkort og billett til konsert (forutsatt kapasitet) 
 • Funksjonær t-skjorte
 • Funksjonærpriser på mat og drikke
 • Lunsj og et måltid varm mat de dagene man jobber.
 • Funksjonærfest etter festival
 • Alle funksjonærer er forsikret gjennom festivalen

Trykk her for å registrere deg som funksjonær

Aldersgrenser:  Mange av oppgavene på festivalen krever at man er over 18 år, men det er mange oppgaver som kan utfylles av de under 18 også. Det er ingen øvre aldersgrense – man er aldri for gammel til å bidra på Kongsberg Jazzfestival!

Hvor mye jobber jeg som funksjonær?  Vi ønsker at du er med oss hele uke 27. Hvor mye du jobber avhenger av hvilke arbeidsoppgaver du blir satt til og hvilken gruppe du er med i.  Hvis du har lyst til å bidra, men har ikke anledning til å sette av hele uken, ta kontakt med oss for å se på muligheter. 

Her er en oversikt over de arbeidsoppgavene du kan søke på:

 • Akkreditering: Har ansvaret for akkreditering av artister, funksjonærer og gjester, sentralbordet og fungerer som en informasjonssentral.
 • Artistservice: Sørger for at musikere og deres crew får det de trenger av mat/drikke, garderobe på spillesteder, hotellopphold m.m. At artister kommer til riktig tid og på riktig sted når det gjelder lydprøver, pressekonferanser, konserter/klubber eller andre arrangementer.
 • Bar: Betjene festivalens egne barer og sørge for at publikum får slukket tørsten.
 • Funksjonærservice: Tar vare på våre frivillige så de får en super festival. Alt fra å være en å prate med, til å oppspore tapte nøkler, finne overnatting og lage vafler. Rett og slett være en støtte og vise omsorg!  Og ikke minst være med å tilrettelegge for funksjonærfesten. 
 • Kaos: Kaos har ansvaret for den praktiske gjennomføringen av arrangementene. Oppgavene er varierte og som regel av praktisk art. Stikkord: Kjøring, lessing, lossing, bæring, snekring, bygging, skilting, sjauing, løfting, henting, bringing, stabling og rigging.
 • Miljø: Miljø har ansvaret med å holde festivalen ren og bærekraftig. Søppel er ikke bare søppel! Det er viktig at det blir håndtert rett. Festivalen er stolt av å være miljøfyrtårn, så dette arbeidet er viktig. 
 • Media: Består av PR/Pressesenter, festivalfotografer, webredaksjon, sosiale medier, informasjonsskjermer, video- og lydopptak. De fleste oppgavene krever fagkunnskap/erfaring og deler av oppgavene krever også eget utstyr.
 • Publikumsvert: (tidligere vaktgruppa): Sørger for at publikum har en fin og trygg opplevelse på konsert. 
 • Barnivalen: Dette er en egen «festival i festivalen», som i stor grad gjennomføres ved hjelp av unge funksjonærer. Mange har sin start i festivalen her. Billettsalg, drifte aktivitetsstasjoner mm.

Trykk her for å registrere deg som funksjonær

Spørsmål om arbeidsoppgaver? Ta kontakt på kontoret@kongsbergjazz.no så hjelper vi deg!

Nyhet: Tors hjørne

Mer detaljert info om dine rettigheter som funksjonær i festivalen:

 1. Funksjonærer som jobber hver dag under festivalen og i forbindelse med opprigg/nedrigg får alle funksjonærgoder. Ta kontakt med gruppeleder for mer informasjon om hvordan dette gjøres i de enkelte grupper. 
 2. Funksjonærer som ikke jobber «fulltid» kompenseres etter avtale med gruppeleder.
 3. Funksjonærkort gir gratis adgang til alle konserter på Kirketorget og inngang på øvrige konserter ved kapasitet. Funksjonærer slippes inn etter betalende publikum og må bruke egen funksjonærinngang på Kirketorget og ander spillesteder som har dette.  
 4. Funksjonærbilletter. Funksjonærer som jobber hver dag under festivalen gis to funksjonærbilletter (gratis) til valgfrie arrangement. Administrasjonen og leder av salgsgruppa fastsetter antall funksjonærbilletter til det enkelte arrangement, etter en vurdering av kapasiteten. 
 5. Funksjonærene bestiller selv sine funksjonærbilletter via egen lenke hos Ticketmaster. Denne lenken sendes samtlige funksjonærer kl. 9 onsdag morgen i festivaluka. De må bruke det telefonnummer og den epostadresse de er registrert med i funksjonærsystemet for å bestille funksjonærbillettene. Billettene kan enten benyttes av funksjonæren selv, eller de kan gis bort/videresendes til andre. Funksjonærbilletter refunderes ikke og det er ikke tillatt å videreselge dem.  Misbruk av ordningen vil føre til at billetter slettes eller faktureres i etterkant av festivalen.
 6. To funksjonær t-skjorter til bruk mens man er på jobb. 
 7. Mat og drikke 
 8. Ett varmt måltid de dagene man er på jobb. 
 9. Ved ekstra lange vakter sørger gruppeleder for bespisning. 
 10. Funksjonærpriser på mat og drikke ved utvalgte spisesteder.  
 11. Kursing av funksjonærer ved behov for særskilt opplæring, som for eksempel truckførerbevis. 
 12. Møte- og stemmerett ved funksjonærmøtet (generalforsamlingen). Funksjonærenes mulighet til å påvirke festivalens fremtid. 
 13. Rabatt på Barnivalpass: 2 Barnivalpass til prisen av 1. Kjøpes ved bruk av tilsendt Ticketmaster-lenke og passord (sendes ut fra gruppeleder).  
 14. Overnatting. Utenbys funksjonærer tilbys overnatting i forbindelse med frivillig arbeid ved festivalen. Overnatting ved Menighetssenteret og jazzcampen/svømmehallen er gratis. Ved overnatting i leilighet eller hus, innkrever festivalen en egenandel etter bostedets art. Avtales nærmere med overnattingsansvarlig. 
 15. Funksjonærfest med god mat og drikkebonger med årets prisutdelinger søndag kveld.