onsdag 30.10.24
Energimølla

Reidun Ottersen kvartett

«tiltalende symbiose av folkemusikk, pop, viser og improvisasjon med tydelige jazzimpulser»

Dørene åpne: 19:00 Konsertstart: 20:00 Pris: 300,- Medlem 250,- Student 150,-

Reidun Ottersen ble tildelt Jonas B. Gundersens musikkpris i 2018, og i 2021 fikk hun Kongsberg jazzfestivals rekrutteringspris og Kongsberg kommunes kulturstipend for sitt allsidige talent som eufoniumspiller, trombonist, instruktør, komponist, tekstforfatter og vokalist.

Ottersen gikk musikklinja på Kongsberg videregående med eufonium som hovedinstrument. Her hadde hun også sang, og det er nok som vokalist mange her på Kongsberg har møtt henne. Etter videregående bar det til den velrenommerte Toneheim Folkehøgskole. Så ble det studier ved Universitetet i Agder i Kristiansand, og der er hun fortsatt. I tillegg til at hun har studert både klassisk og rytmisk sang, kaster hun seg nå over studiet i rytmisk trombone. Og hun instruerer og skriver også masse egen musikk.

Her på Kongsberg har vi hørt henne ofte, både som trombonist og vokalist med Kongsberg Storband og som vokalist i mange andre band, både egne og andres. Jazz Evidence har hatt henne på programmet mange ganger, i forskjellige sammenhenger, men det er første gangen hun har en hel kveldskonsert med sitt eget band. Det er sannelig på tide!

Reidun Ottersen har utvikla seg til å bli en høyst personlig låtskriver. De gode tekstene beskriver tilværelsens mange sider i et nært og til dels hverdagslig språk. Det musikalske uttrykket er en tiltalende symbiose av folkemusikk, pop, viser og improvisasjon med tydelige jazzimpulser.

I 2021 albumdebuterte Ottersen med EP’n «Fortell meg hvem du er»

Reidun Ottersen kvartett:

Reidun Ottersen (vokal, trombone, eufonium, munnharpe), Borgar Bjarkason (tangenter), Sigurd Heide Aadland (bass), Markus Kristiansen (trommer)

«tiltalende symbiose av folkemusikk, pop, viser og improvisasjon med tydelige jazzimpulser«

Andre artister

Energimølla
Torsdag 26. desember / Kl: 20:00

Julejam med Tom Hasslan & Co

Energimølla
Lørdag 19. oktober / Kl: 20:00

1624

Fotograf er Vårin Tveiten
Energimølla
Lørdag 9. november / Kl: 13:00

Jazzkafé: Åker Trio

Gratis
Energimølla
Onsdag 28. august / Kl: 20:00

Karl Bjorå sekstett

Foto: Tore Sandbakken
Energimølla
Onsdag 25. september / Kl: 20:00

Waldemar 4

Energimølla
Onsdag 9. oktober / Kl: 20:00

Live Maria Roggen og Helge Lien