onsdag 13.11.24
Energimølla

Wako

«råskap og romantikk pulserer side om side»

Dørene åpne: 19:00 Konsertstart: 20:00 Pris: 300,- Medlem 250,- Student 150,-

Det myldrer av gode, norske jazzband, og det er sannelig ikke alltid like lett å bli lagt merke til. Men svært mange har lagt merke til kvartetten Wako, og de har ikke bare lagt merke til bandet, men har plassert det blant de mest interessante i den rikholdige, norske bandfloraen.

Bandet består av musikere med felles bakgrunn fra jazzmiljøet i Trondheim, og vi har støtt på dem i flere velkjente  band, som Hegge, Megalodon Collective, Trondheim Jazzorkester, Espen Berg Trio, Kjetil Mulelid Trio – og mange flere.

De begynte å spille sammen som Wako i 2015 og har allerede rukket å gi ut seks plater, og det kommer en til i løpet av høsten.  Om den femte – «Live In Oslo» – skriver Arild R. Andersen på hjemmesida til Norsk Jazzforum: «Det er nå jeg tenker at Wako tilhører landets elite. Kvartetten kombinerer yr ungdommelighet med vektig erfaring fra tett turnévirksomhet. De tøffe og krevende arrangementene og den heftige oppdriften i det solistiske tjener innholdet. Råskap og romantikk pulserer side om side, og de fire musikerne kryper under huden på musikken. (…) Dette er bandets femte album. De som ikke kjenner dem, kan gjerne innlede bekjentskapet her». Eller de kan innlede bekjentskapet på Energimølla!

– Den sjette plata heter «Ut av det nye», og om den skriver Filip Roshauw i «Jazznytt»: «Ellers handler det om gode melodier, mildt og gledesfylt gospelbrus fra Mulelids tangenter, inspirerte og flagrende saksofonkor fra Myhre Olsen og en livlig og groovenær rytmeseksjon som unner seg meningsfulle utskeielser.(…) Det går kanskje an å tenke på Keith Jarretts fantasifulle amerikanske syttitallskvartett underveis».

Og så må det tilføyes at Wako spilte en aldeles strålende konsert hos Jazz Evidence høsten 2021!

Wako:

Martin Myhre Olsen (sax), Kjetil A. Mulelid (piano), Bárdur Reinert Poulsen (bass), Simon Olderskog Albertsen (trommer).

«Det går kanskje an å tenke på Keith Jarretts fantasifulle amerikanske syttitallskvartett underveis«

Andre artister

Energimølla
Torsdag 26. desember / Kl: 20:00

Julejam med Tom Hasslan & Co

Energimølla
Lørdag 19. oktober / Kl: 20:00

1624

Fotograf er Vårin Tveiten
Energimølla
Lørdag 9. november / Kl: 13:00

Jazzkafé: Åker Trio

Gratis
Energimølla
Onsdag 28. august / Kl: 20:00

Karl Bjorå sekstett

Foto: Tore Sandbakken
Energimølla
Onsdag 25. september / Kl: 20:00

Waldemar 4

Energimølla
Onsdag 9. oktober / Kl: 20:00

Live Maria Roggen og Helge Lien