onsdag 11.09.24
Energimølla

Geronimus Boss med forband Woodnote

«instrumentalt, brilliant, fengslende og freidig»

Dørene åpne: 19:00 Konsertstart: 20:00 Pris: 300,- Medlem 250,- Student 150,-

Med Saggrenda og Kongsberg som startgroper for tangentmester Håvard Aufles har han i relativt ung alder foretatt noen raske byks fram til en ganske sentral plass i den samtidige norske jazzen. Vi har hørt han for eksempel i Trondheim Jazzorkester, med Hanna Paulsberg, med Veslemøy Narvesen og – selvfølgelig! – med sine musikervenner fra hjembyen, Tom Hasslan og Axel Skalstad.

Nå har han tatt initiativet til en ny kvartett bestående av noen av landets fineste jazzmusikere. Konserten på Energimølla blir verdenspremiere for dette bandet! Siden det er helt nytt, er det vanskelig å si så mye om musikken de kommer til å spille. Jazz Evidence tok da kontakt med Håvard for å få han til å si noe om prosjektet. I en e-post svarer han dette:

«Dypt forankret i jazzens røtter, prøver Håvard Aufles, Simon Albertsen, Karl Bjorå og Karl Hjalmar Nyberg å gjøre noe annerledes. Små eklektiske ideer utfoldes til menneskelig følelsesmusikk med spontanitet og edel ektefølt ærlighet som ledestjerne. Impulser fra rock og jazz, møter idealer fra improvisasjonsmusikk, med en og annen tander ballade. Instrumentalt, brilliant, fengslende og freidig!»

Og han føyer til: «Hvordan høres det ut?»

Vi kan forsikre både han og alle andre at det høres usedvanlig lovende ut!

Geronimus Boss:

Håvard Aufles (tangenter), Karl Hjalmar Nyberg (sax), Karl Bjorå (gitar), Simon Albertsen (trommer).

«Dypt forankret i jazzens røtter, prøver Håvard Aufles, Simon Albertsen, Karl Bjorå og Karl Hjalmar Nyberg å gjøre noe annerledes«

Og som ikke det var nok, har vi gleden av å få høre et sett med det Kongsbergbandet Woodnote før Geronimus Boss.

Dette er ferskt, kyndig og spennende. Bare å glede seg dobbelt!

Disse to unge musikerne var de yngste som har spilt på Jazzkafé-scenen da de spilte der i mars 2023. Jazz Evidence engasjerte dem ikke fordi de er unge og trenger en oppmuntring, men rett og slett fordi de er dyktige. Derfor er de nå tilbake.

Det er en viktig oppgave for Jazz Evidence å gi talentene spillemuligheter når talentet er så åpenbart og musikerne er modne for offentlighetens ører.

Begge disse går på musikklinja på Kongsberg videregående skole og får også undervisning på Kongsberg Kulturskole. Erlend går også på Talentutviklingsprogrammet på Norges Musikkhøgskole. Einar har vi faktisk hørt på Møllascenen med Kongsberg Storband.

– Duoens musikk er funk – og jazzinspirert, og som inspirasjonskilder nevner de Steve Gadd, Julian Lage, Cory Wong og Keith Carlock.

Woodnote:

Erlend André Dahl (gitar), Einar Møller Øyen (trommer)

Andre artister

Energimølla
Torsdag 26. desember / Kl: 20:00

Julejam med Tom Hasslan & Co

Energimølla
Lørdag 19. oktober / Kl: 20:00

1624

Fotograf er Vårin Tveiten
Energimølla
Lørdag 9. november / Kl: 13:00

Jazzkafé: Åker Trio

Gratis
Energimølla
Onsdag 28. august / Kl: 20:00

Karl Bjorå sekstett

Foto: Tore Sandbakken
Energimølla
Onsdag 25. september / Kl: 20:00

Waldemar 4

Energimølla
Onsdag 9. oktober / Kl: 20:00

Live Maria Roggen og Helge Lien