onsdag 28.08.24
Energimølla

Karl Bjorå sekstett

«friskt temperamentsfull – og lyrisk ettertenksom»

Dørene åpne: 19:00 Konsertstart: 20:00 Pris: 300,- Medlem 250,- Student 150,-

Gitaristen Karl Bjorå har i løpet av noen få år etablert seg som en fantasirik og spennende musiker, både som instrumentalist, komponist og bandleder. Han har markert seg positivt i band som Megalodon Collective og Emmeluth’s Amoeba.

Begge disse banda har spilt på Jazz Evidence-scenen på Energimølla, og i begge har vi lagt merke til Karl Bjorå. Han kommer nå til Energimølla med en sekstett med temmelig uvanlig besetning. To hardingfeler i et jazzband vekker utvilsomt nysgjerrigheten hos lytterne, særlig når det dreier seg om så kjente og markante utøvere som Tuva Syvertsen (Valkyrien All-Stars) og Selma French (Morgonrode, Masåva).

De andre musikerne i bandet er alle vel plassert i første rekke – og vi kjenner dem også fra tidligere konserter hos Jazz Evidence. Typisk for alle de seks i bandet er at de har med seg musikalsk ballast og inspirasjon fra svært forskjellige musikkretninger – som nordisk folkemusikk, rock, americana og – selvfølgelig! – jazz.

Alt dette smelter i Karl Bjorås komposisjoner og arrangement sammen til en aldeles nydelig helhet – som kan være både friskt temperamentsfull  – og lyrisk ettertenksom.

Karl Bjorås sekstett:

Karl Bjorå (gitar, komposisjoner), Tuva Syvertsen (fele, vokal), Selma French (feler, vokal), Vegard Lien Bjerkan (tangenter), Bardur Reinert Poulsen (bass), Andreas Winther (trommer)

«To hardingfeler i et jazzband vekker utvilsomt nysgjerrigheten hos lytterne«

Andre artister

Energimølla
Torsdag 26. desember / Kl: 20:00

Julejam med Tom Hasslan & Co

Energimølla
Lørdag 19. oktober / Kl: 20:00

1624

Fotograf er Vårin Tveiten
Energimølla
Lørdag 9. november / Kl: 13:00

Jazzkafé: Åker Trio

Gratis
Energimølla
Onsdag 28. august / Kl: 20:00

Karl Bjorå sekstett

Foto: Tore Sandbakken
Energimølla
Onsdag 25. september / Kl: 20:00

Waldemar 4

Energimølla
Onsdag 9. oktober / Kl: 20:00

Live Maria Roggen og Helge Lien