Wednesday 17. January 2024

Jazzklubb: Soft Ffog

Billetter

Stadig flere band kombinerer impulser fra Jimi Hendrix og Cream Crimson med typiske jazzuttrykk. De skaper en musikk som både syder av rockens energi og overskudd og jazzens improvisatoriske frihet og temperament. Soft Ffog er et slikt band.

På Kongsberg Jazzfestival i 2016 spilte en kvartett under Tom Hasslans ledelse som del av konsertserien ‘Nye stemmer’. Stor suksess – og etter en hvilepause er bandet nå tilbake under navnet Soft Ffog, og med en strålende vinylplate ute til stor glede for svært mange. Gitarist Tom Hasslan er bandets leder og komponist, og sammen med sin musikerfelle fra Krokofant, trommis Axel Skalstad, bassisten Trond Frønes (Red Kite) og tangentmester Vegard Lien Bjerkan (WIZRD) sørger han for en musikalsk utladning som får rockefolket til å juble og jazzfolket til å hoie av lutter glede. Ofte dundrer musikken framover, men noen ganger sniker den seg på lette føtter. Jazzskribenten Audun Vinger har selvfølgelig helt rett når han hevder at «Axel Skalstad er en av landet råeste trommiser». Som bandleder bevilger Tom Hasslan seg noen heftige, ville og lange gitarsoloer. Det har ingen noe imot! Trond Frønes og Vegard Lien Bjerkan bidrar selvfølgelig til å holde gryta sydende og til at den musikalske helheten er så vanvittig bra.

Alle som liker band som Elephant9, Hedvig Mollestad Trio, Krokofant og Bushman’s Revenge kommer helt sikkert til å valfarte til denne vinterkonserten med Soft Ffog på Energimølla.

(Bilde: Eirik Helgås)

ARRANGEMENT INFO

Pris: 250/300
Dato: Wednesday 17. January 2024
Klokka: Dørene åpner kl. 1900 – konsertstart kl. 2000
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Tom Hasslan (gitar, komp.)
Vegard Lien Bjerkan (tangenter)
Trond Frønes ((bass)
Axel Skalstad (trommer).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid
24. april 2024

Jazzklubb: Kongsbergkveld med Kongsberg Storband og Magnus Berdal Holm kvintett

250/3002000Mer info
27. april 2024

Jazzkafé: JazzPanikK

Gratis1300Mer info