Wednesday 1. September 2021

Jazzklubb: tanaka / lea / strønen.

Neste konsert: Jazzklubb: Wako »

Billetter

Jazz Evidence åpner høstsesongen med en trio som har vakt stor oppmerksomhet den seinere tida. Aymi Tanaka (piano), Marthe Lea (klarinett) og Thomas Strønen (trommer) skaper sitt helt egne musikalske univers, poetisk og svært suggestivt. Her er trioens egenmelding: «Helimprovisert, meditativt og utforskende. Søkende musikk for tenkende mennesker. Over et åpent sonorisk landskap blir det bygget frie assosiasjoner og stream-of- conciuosness kommunikasjon og uttrykk. Her er det ikke store fakter og tut-og-kjør, men en nærmest mikroskopisk-basert studie i musikkens aller minste bestanddeler og hvordan de henger sammen. Trioens debutplate på Ecm Records Bayou, har fått strålende anmeldelser i inn og utland».

Trioen spilte en strålende konsert i Sølvsalen under Kongsberg Jazzfestival i 2018. Vi som var til stede,  ble slått av trioens evne til å skape intensitet, energi og poesi med stillfarne og beskjedne virkemidler. Etter en reise i de forskjelligste landskaper, tok Marthe Lea det hele ned i en inderlig, tradisjonell bånsull.

Etter årets konsert på Oslo Jazzfestival skreiv Johan Hauknes på nettstedet salt peanuts* : «En gang utropte jeg Thomas Strønen som verdensmester i stille tromming, i tromming uten tilløp. Men med vakre linjer og en finurlig, intrikat skjønnhet. I dag trakk han med seg Ayumi Tanaka og Marthe Lea i en dans som skapte den vakreste fire satser lange suiten du kan tenke deg».

ARRANGEMENT INFO

Pris: kr250.- (kr200,- medlemmer)
Dato: Wednesday 1. September 2021
Klokka: Dørene åpner kl. 19:00 – konsertstart kl. 20:00
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Ayumi Tanaka (flygel),
Marthe Lea (klarinett, stemme),
Thomas Strønen (trommer)

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid