Wednesday 9. March 2016

The Thing.

Det fins knapt noe band på denne jord som til de grader hogger tak i lytterne, holder dem i fast grep og hiver dem slitne bort i kroken etterpå. Denne trioen har etablert seg som mange jazzmenneskers og rockefolks favorittband. Her møter vi tre musikere som alle befinner seg helt i toppsjiktet i moderne, internasjonal jazz. Skjønt ‘jazz’ – dette er en trio som henter impulser fra flere musikalske hold, ikke minst fra den litt rufsete rocken. Vi husker vel alle det utrolige samarbeidet med garasjerockerne i Cato Salsa Experience. At frijazzlegenden Joe McPhee også var involvert i dette prosjektet, forteller oss enda mer om bandets musikalske geografi.

Det fins knapt noe annet band som er så til de grader ekspressivt og energisk og som formidler et driv og en intensitet av en annen verden! Her er man i frijazzhimmelen, samtidig som rockefolket er i sin himmel. Dessuten vil alle andre utvilsomt bli dratt med i denne ytterst levende, medrykkende musikken, som ikke bare kjører med fullt trøkk, men også skaper dynamikk med mer neddempa, ja, nesten lyriske sekvenser.

The Thing kom nylig med ny plate, Shake, og jazzskribenten Joacim Nyberg fastslår i sin anmeldelse på nettstedet soundofmusic.nu at «The Thing är än en gång ett av världens bästa band». Han framhever videre at The Things musikk har blitt enda mer nyansert enn før, at vi i tillegg til de «ruffiga» partiene får sekvenser fulle av «lätthet, skönhet och nakenhet». Og han avslutter sin anmeldelse slik: «Shake är inte bara den bästa Thing-skivan på tio år, den er även deras djupaste och mest välgjorda platta samt en av 2015 års absolut bästa.(…) Hatten av.»

ARRANGEMENT INFO

Pris: 150/200
Dato: Wednesday 9. March 2016
Klokka: Dørene åpner kl. 19:00 – konsertstart kl. 20:00
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Mats Gustafsson (saksofoner), Ingebrigt Håker Flaten (bass), Paal Nilssen-Love (trommer).

EKSTERNE LENKER

Ikke tilgjengelig

VIDEO

Ikke tilgjengelig

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid
24. april 2024

Jazzklubb: Kongsbergkveld med Kongsberg Storband og Magnus Berdal Holm kvintett

250/3002000Mer info
27. april 2024

Jazzkafé: JazzPanikK

Gratis1300Mer info