Duplex + KIAP.

Wednesday 22. February 2017

Duplex + KIAP.

Enda en dobbeltkonsert! Et formål med denne kvelden er å vise fram dyktige musikere for ‘hjemmepublikummet’. Bassisten Christian Meaas Svendsen og gitaristen Magnus Jønnum Grimnes kommer begge fra Kongsberg, og de starta begge sine musikerkarrierer i Kongsbergs musikkmiljø. Vi har hørt dem på flere av byens musikkscener, kanskje spesielt på Energimølla. De har begge etablert seg i Oslo og i musikkmiljøet der, men de er stadig tilbake i hjembyen og har spilt flere konserter på Kongsberg Jazzfestival. Både Christian og Magnus har fått Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringsstipend. Alt tyder på at det var gode valg fra festivalens side.

Christian Meaas Svendsen kommer med duoen Duplex. Der spiller han med saksofonisten Harald Lassen. Han kjenner vi jo fra band som Pixel og Mopti, og vi kjenner han som en svært dyktig musiker. Duplex har et musikalsk uttrykk som ofte er melodisk, lyrisk og vakkert. Musikken blir til i spennet mellom improvisasjon og komposisjon. Den er gjennomsiktig og ytterst tiltalende. Duplex har hittil gitt ut to plater – som begge har blitt svært godt mottatt.

KIAP er ganske annerledes enn Duplex.  Magnus Grimnes skriver dette i en e-post til Jazz Evidence: «KIAP er en trio bestående av en tsjekkisk og to norske musikere som møttes på Norges Musikkhøgskole høsten 2014. Musikken er basert på riff, groover, mønstre, og er inspirert av sjangre som rock, metal og den avantgardiske scenen i downtown, New York. Låtene er åpne og basert på interaksjon i rommet mellom improvisasjon og komposisjon». Dette bør pirre sjøl den mest kresne, og vi som hørte KIAP på Kongsberg Jazzfestival i 2015, ser i hvert fall fram til gjenhøret med store forventninger!

KIAP kom med sin første CD nå nylig. I desember var de i studio og spilte inn plate med den kjente, tyske saksofonisten Frank Gratkowski. Gratkowski spilte to fine konserter på Kongsberg Jazzfestival i 2013.

ARRANGEMENT INFO

Pris: 150/200
Dato: Wednesday 22. February 2017
Klokka: Dørene åpner kl. 19:00 – konsertstart kl. 20:00
Arrangør:Jazz Evidence
Spillested: Energimølla

MEDVIRKENDE

Duplex: Christian Meaas Svendsen (bass, vokal), Harald Lassen (sax, vokal, piano).
KIAP: Magnus Jønnum Grimnes (gitar), Michal Wróblewski (sax), Magnus Sefaniassen Eide (trommer).

EKSTERNE LENKER

http://www.duplexduo.no

VIDEO

FINN MUSIKK

Finn musikk med

Neste 10 arrangementer

Dato Konsert Pris Tid
24. april 2024

Jazzklubb: Kongsbergkveld med Kongsberg Storband og Magnus Berdal Holm kvintett

250/3002000Mer info
27. april 2024

Jazzkafé: JazzPanikK

Gratis1300Mer info